niedziela, 31 marca 2013

Menu Wielkanocne 2013

Dziś na śniadanie : Babka Topielec z przepisu Elizy Murawskiej - dzięki Madziu za książkę!



Przystawka : Fioletowe jaja z chrzanem - polski akcent - dzięki za chrzan mamo i tato!



Danie główne: Pieczeń jagnięca z marchwią w kolorach tęczy - odkrycie kolorowej marchewki 



Deser - makaroniki z bananowym karmelem i gałką lodów waniliowych



Kochani !
Życzę Wam smacznych , radosnych Świąt Wielkanocnych! Niech wspólne biesiadowanie nie będzie tylko odbębnieniem tradycji, ale możliwością wzajemnego odkrycia się, poznania i zadumy nad nowym Życiem!
ciepło pozdrawiam
Monika

3 komentarze:

  1. Wszystko wygląda smakowicie, ale te fioletowe jaja powalają! :) Wesołych świąt życzę! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też pozdrawiam wielkanocnie, a u mnie był barszcz biały, pasta z makreli, pasztecik mięsny i ...na deser- mazurek oraz sernik:)a w przygotowaniu biała kiełbasa zapiekana z cebulką i czosnkiem z nutą rozmarynu i jałowca... buziaki Iza-belka

    OdpowiedzUsuń
  3. przepiękna babka wielkanocna!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...